Dette er hvordan du legger inn Stripe som betalingsløsning i nettbutikken din. Den er gratis å opprette, men trekker ca 3% fra hver betaling i bruksavgift.

Merk: Du må først opprette en gratis Stripe konto på stripe.com før du kan bruke denne på nettsiden din. Les mer om Stripe her

1. Hvis ikke nettbutikk er slått på må du først gjøre detteved å logge inn på ditt Kontrollpanel og velg Kontoen din og Tilleggsfunksjoner. (du må være administrator for å gjøre dette).

2. Under Tilleggsfunksjoner, klikker du på Aktiver.

3. Gå deretter til Nettbutikk og Innstillinger menyen som dukker opp.

4. Velg fanen Kasseinnstillinger, og velg Stripe i menylinjen som dukker opp under.

1. Kryss av for Aktiver Stripe. Fjern haka for å deaktivere.
  2. Skriv en Tittel (obligatorisk) og en Beskrivelse (valgfritt) som forklarer betalingsmuligheten til kundene dine når de er i kassen.
  3. Kryss av for Slå på testmodus om du ønsker å test betalingsløsningen før den publiseres på siden din. Fjern krysset når du er klar for å starte.
  4. Skriv inn din Publiserbare nøkkel (live publishable key) og Hemmelige nøkkel (live secret key) fra Stripe kontoen din
  5. Skriv inn en Kontoutskriftdeskriptor som blir teksten som vil dukke opp på kundens kreditt- eller bankkontoutskrift.
  6. Kryss av for Ta imot betalingen umiddelbart eller fjern krysset for kun betalingsautorisering. Om denne ikke er krysset av må du manuelt velge å ta imot betalingen for alle kjøp på siden din via Ordrer skjermen.
  7. Aktiver Stripe Checkout om du ønsker at betalingen skal skje i et eget pop-up vindu, om du ønsker muligheten for å akseptere Bitcoin eller å ha et bilde i kassen.
  8. Aktiver API for betalignsforespørsel (valgfritt) om du ønsker å gi kundene muligheten for å betale via API (dette må støttes av kundens nettleser). Her kan kunden for eksempel bruke Chrome Pay om kunden har sin betalingsinformasjon lagret her.
  9. Aktiver Apple Pay om du ønsker at kunder med iOS 10+ eller som bruker Safari som nettleser skal ha muligheten for å betale med Apple Pay.
    • Velg Svart eller Hvitt som farge på betalingsknappen for Apple Pay.
    • Skriv inn en to-bokstavs ISO kode for språk. Standard språk er engelsk. Alternative spørs
  10. Enable Apple Pay if you wish to give customers with an iOS 10+ device and Safari-based web browser the option to pay using Apple Pay.
    • Select Black or White for Apple Pay Button Style
    • Enter two-digit ISO code for Language. Default is en for English. Norsk er no
    • Aksepter Apple Pays Terms of Service  (ToS). Dette må du gjøre, ellers vil du få en feilmelding.
  11. Lagrede kort, om du ønsker å la Stripe kunder ha mulighet til å lagre kortet sitt for fremtidige kjøp.
  12. Lagre endringer

Koble til en eksisterende Stripe-konto

Hvis du allerede har en Stripe-konto klikker du på Sign in øverst på siden i stedet for å opprette en ny konto. Logg inn med ditt Stripe brukernavn og passord.

Opprett en ny Stripe-konto

Hvis du skal lage en ny Stripe-konto blar du ned og fyller ut skjemaet med opplysningene dine. Klikk på Authorize access to this account nederst på siden.

Merk: Husk at du må bekrefte e-postkontoen din ved å klikke på linken i e-posten du mottar fra Stripe.

Click authorize access to this Stripe account

Merk: Hvis du blir bedt om et mva-nummer eller EIN og du ikke har dette, kan du bruke personnummeret ditt.